19:00

Emmaboda IS

Referat: Växjö BK - Emmaboda IS

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Fredagen 2/9 mötte vi Växjö BK i div 2 dam och att det var seriefinal märktes direkt från vår sida . Vi startar matchen helt utmärkt med fint passningsspel samt fint samarbete i press spelet över hela planen och kan återerövra många bollar på det viset. Man kan säga att vi har spelet första 10 men chanser har skapats åt båda hållen . I min 12 får Era bollen som lägger ut på fri yta till Tilde på vänsterkanten som tar några kliv och både ser och hör Sandra som löper in fint bakom backen och sveper in ett fint inlägg som landar perfekt på foten och 0-1 helt rättvist i det läget av matchen. Nu har vi fått vittring och vi fortsätter verkligen att vara hungriga på varje boll . Vi vill så mycket framåt att vi blir lite väl ivriga i vår uppspelsfas och bjuder på några bollar som Lina räddat galant. I minut 28 får vi en frispark och den är tänkt att gå på våra spelare som lyft upp i straffområdet men en misslyckad rensning från motståndet blir istället vår lycka och 0-2 som står sig halvleken ut. En mycket bra halvlek av oss där allt följs som vi pratade om innan matchen:
Höga pressen -
Bollerövring- Värderingar-Rätt spelare får boll . Andra halvlek: Vi är inte riktigt närvarande första minutrarna och motståndet är mer på samt att vi är lätt stressade. Mitt i denna lite downperiod sticker vi upp i ett anfall och får med oss en hörna. Hörnan slås av Tilde som motståndet nickar bort men vi är först på den bollen och Tilde får chans nr 2 att lägga in bollen och där kommer Era perfekt med pannan och 0-3 i min 47. Nu är motståndet inte ett lag som lägger sig ner och bryter ihop och samtidigt som vi kanske börjar redan där fundera på vad som är på gång och börjar tänka för mycket. Vi blir tyvärr straffade rätt omgående i 53 min då de får ett friläge och 1-3. Spelmässigt är det motståndet som vill framåt och vi har nu hamnat under press och lägen skapas allt oftare samt att vi inte riktigt kommer in i något eget spel. Vi står egentligen upp i 20 minuter och försvarar oss väl men vi har förtvivlat svårt att hitta bra lägen förens i 73 min då vi sticker upp och kan gå med full kraft och då blir det bara bra , Amelia hittar Alma som stänker upp en projektil i taket och 1-4. Gammalt ordspråk kan med lätthet plockas fram här (Anfall är bästa försvar) Vi hinner vara glada i 2 minuter då domaren hittar en hands i vårt str omr och 2-4 i 75:e. Nu blir vi tyvärr rätt så stressade och ganska tydligt att vi vill försvara vår ledning och vi blir omedvetet låga i lagdelarna och det händer mer lag än oss och tyvärr så får de snabba utdelningar 3-4 i 81:a och 4-4 i 83:e . Jätte tråkigt såklart för alla Blåa spelare samt supportrar då vi gör en riktigt bra match och vi får väl i ärlighetens namn säga att lagen hade varsin halvlek. Toppbetyg på alla spelare helt enkelt . Nya tag på torsdag: tränarn.